Niet alwéér een vakantie binnenshuis: 5 groene familietrips tijdens de krokusvakantie

Krokusvakantie | 28.02.22 - 06.03.22

Je bent nog niet helemaal bekomen van de vorige vakantie, of het volgende schoolverlof staat al voor de deur. Weet jij wat je binnen 18 dagen met jouw kinderen doet? Achter het behang plakken is één optie, maar nog rustgevender is een groenvakantie met Campspace - hét boekingsplatform dat gespecialiseerd is in unieke buitenavonturen. Wij selecteerden 5 topadresjes waar het hele gezin écht van oplaadt.

Rust. Het staat hoog op het verlanglijstje van menig ouder. En toch is het iets dat vaak verbannen wordt naar de onderste plaats op de to-do-lijst. Want er moet áltijd wel iets geregeld worden dat voorrang krijgt. Dankzij Campspace ervaar je je vakantie ook daadwerkelijk als een vakantie. Lees: geen tientallen dagtripjes die je moet vastleggen, geen mopperende kinderen die je door de luchthaven moet sleuren en géén budgettaire kater achteraf. Wel een trip waarbij je nog eens de échte natuurlucht kan opsnuiven, er geen wekker ingesteld wordt en de kinderen kampen kunnen bouwen die je 's avonds niet moet opruimen.

Op deze 5 plaatsen ontsnap je samen met je gezin aan de eentonigheid van het stadsleven.

Voor wie kamperen gelijk staat aan een goede matras, Pinterest-perfecte plaatjes én nieuwe ervaringen opdoen, is deze glampinglocatie in Sint-Agatha-Rode dé uitgelezen plek. Dierenliefhebbers kunnen hun hart oplaten bij de 'huisdieren' van Campspace-host Kristien.

Waar? Sint-Agatha-Rode ligt in de prachtige de Dijle-vallei met in de buurt verschillende natuurgebieden waar het zalig wandelen is.

Prijs? Vanaf 70 EUR per nacht

Verblijf? Glamping kan met je gezin (of vrienden) in een tent van ruim 30m² die voorzien is van 4 boxsprings. Of zoek de romantiek op met z'n tweeën in een tent van 20m²

2. Kloostertuin aan het bos

In deze kloostertuin in Hoogstraten kan je zowel je eigen tent opzetten als overnachten in een kleine retro caravan met een tweepersoonsbed en 1 kinderslaapplek. Deze Campspace is een droom voor jonge kinderen dankzij de tal van speelmogelijkheden. Zo vind je er gocarts, schommels, een modderkeuken, zandbak, trampoline, kampvuur, een groot bos én alweer een alpaca boerderij in de buurt.

Waar? In Hoogstraten, 2km van de Nederlandse grens en vlák naast een Alpaca boerderij

Prijs? Vanaf 7 EUR per nacht voor een staanplaats of 25 EUR per overnachting in de retro caravan.

Verblijf? De retrocaravan huist 3 personen, maar met je eigen tent en/of caravan kan je er verblijven met wel zes personen

Wist je dat... kinderen die buiten spelen minder ruzie maken en beter samenspelen? Ze hebben veel meer ruimte om zelf te kiezen wanneer ze apart of samen willen spelen. Doordat ze niet op elkaars lip zitten, botst het ook minder op mentaal vlak.

3. Ontwaken in een krekelweide in Limburg

Campspace-hosts Ilse en Jan zijn bioloog en boswachter met een passie voor natuur, ecologisch tuinieren én kamperen. Ze laten je graag meegenieten van hun grote bloemenweide waar je 's avonds de uilen hoort roepen en je in slaap valt bij het geluid van krekels. En als je geluk hebt, spot je een hert in de wei. Daarnaast vind je op de kleine boerderij ook nog schapen, kippen, eenden, kalkoenen, een pauw (!), een cavia, een kat en Border Collie Sien.

Waar? In Bilzen, 7km van het Nationaal Park Hoge Kempen en 15 min rijden van het prachtige Landschapspark 'De Wijers' met 1001 vijvers.

Prijs? Vanaf 14 EUR per nacht

Verblijf? De bloemenweide biedt 3 kampeerplaatsen met elk een picknicktafel en een vuurschaal. Centraal op de weide vind je een mobiele badkamer met een warme douche, een wastafel en een toilet. 

Wist je dat...kampvitaminen écht bestaan? Contact met onschadelijke microben hebben een positief effect op o.a. astma en eczeem. Ook zonlicht, natuurlijke elementen en open lucht hebben een gunstig effect op de ontwikkeling van botten, het immuunsysteem en fysieke capaciteiten.

4. Overnachten in een kindvriendelijke boomhut

Weinig dat een kind zo enthousiast maakt over kamperen als te mogen overnachten in een echte boomhut. Op het hoogste deel is de boomhut slechts 1m70 hoog, wat het ideaal maakt voor kinderen. Naast klauteren, kunnen kinderen ook koken in de modderkeuken of marshmellows roosteren boven de vuurkorf. In de buurt vind je tal van wandelopties, maar ook de mogelijkheid om te kajakken én een lokale wijnboer. Vertier voor groot en oud(er)!

Waar? In Scherpenheuvel-Zichem, 20min rijden van natuurgebied Averbode bos en de Demerbroeken.

Prijs? Vanaf 20 EUR per nacht

Verblijf? Verblijf in de boomhut zelf of geniet van de buitenlucht op het terras. Hier breng je zelf je een matras(je) en slaapgerief mee.

5. Kamperen in de polder nabij de Efteling

Vertrek met de fiets naar de Efteling vanaf je verblijf op deze uitgestrekte weide van boerderijcamping De Speeltol. Ook op de camping zelf is er ruimte genoeg voor de kinderen om te ontdekken en creatief te spelen. Er ligt overal hout om hutten te maken, ze kunnen gebruik maken van de speeltuin, de gigantische zandbak en een trampoline. Omdat een boerderij niets is zonder dieren, vind je er biggen, geiten, kippen en een haan, maar ook twee honden en katten.

Waar? Drongelen, Noord-Brabant (NL)

Prijs? Vanaf 12 EUR voor een tentplaats en 60 EUR voor een overnachting in een pipowagen

Verblijf? Sla je eigen tent op, breng je eigen caravan of mobilhome of overnacht in een pipowagen met plek voor 4 personen

Over Campspace

Camspace is een online boekingsplatform dat unieke (particuliere) accommodaties aanbiedt in de buitenlucht. Hosts delen hun stukje natuur met eenieder die de onrust van het dagelijkse (stads)leven wil inruilen voor een ontspannen verblijf onder de sterrenhemel.

 

Over Campspace

Campspace is een boekingsplatform gespecialiseerd in unieke outdoor verblijven: met een tent, in een camper, of in een gezellige boomhut, yurt of hut. De belangstelling voor Campspace en duurzaam reizen is snel toegenomen nu steeds meer mensen de vrijheid van het buitenleven herontdekken. Campspace is toegewijd aan de natuur en échte menselijke verbindingen. Uiteindelijk willen ze doen wat ze kunnen om gezondheid, geluk en avontuur te brengen aan zowel hun gemeenschap als de planeet.

 
Campspace heeft fondsen geworven bij toonaangevende investeerders in de sector en kreeg aandacht in onder meer The New York Times, The Sunday Times, NRC en Der Spiegel. Het bedrijf groeit snel en werkt voornamelijk vanuit het hoofdkantoor in Nederland.