Trots op je tuin? Verhuur die nu via Campspace

Hard gewerkt om van je tuin of uitgestrekt, groene perceel een klein stukje paradijs op aarde te maken? Hoog tijd om die met de wereld te delen! Online boekingsplatform Campspace biedt sociale en milieubewuste mensen de kans om elkaar te vinden in slow-travel waarbij eigenaars hun groene stukje perceel kunnen verhuren aan enthousiaste kampeerders. Je kiest uiteraard zélf je prijs, wie je toelaat én daarvoor hoef je Campspace helemaal niets te betalen.

Sinds de start in 2016 is Campspace uitgegroeid tot het go-to boekingsplatform voor milieubewuste reizigers. Om iedereen de kans te geven zich opnieuw met de natuur te verbinden, biedt Campspace, naast kampeerplaatsen in de vrije natuur, een gevarieerd aanbod van unieke accommodaties: tenten, caravans, yurts, boomhutten... Honderden landeigenaren en kleine campings in heel Europa hebben via Campspace hun deuren al geopend voor enthousiaste kampeerders. 

Dit jaar is Campspace op zoek naar nóg meer gastvrije mensen om hun stukje groen te delen met natuurminnende reizigers. Bovendien rekent het platform geen commissie aan de hosts, wat betekent dat die zich volledig kan focussen op het ontvangen van de bezoekers en die (eventueel) te helpen bij het ontdekken van de omgeving. 

Naarmate meer en meer mensen de natuur intrekken, groeit de belangstelling voor Campspace en duurzaam reizen. Daarin kan België een rol spelen door zijn land en zijn cultuur in de verf te zetten en door duurzame en lokale verblijfsoplossingen aan te bieden met Campspace. Want ook al groeit het platform en trekt het steeds meer gasten en kampeerders aan, het blijft kleinschalige en unieke ervaringen aanbieden voor élk budget en blijft zo ook het lokale toerisme ondersteunen.

Campspace wil het lokale toerisme bevorderen door natuurliefhebbers een unieke, rustige accommodatie in openlucht aan te bieden die dicht bij huis is; en tegelijkertijd de gastheren een gemakkelijk en gratis beheer van hun site te garanderen.

Word een Campspace-host

 • Voor wie?
  Iedereen met een behoorlijk grote tuin of stuk grond kan die verhuren via Campspace. Als je dus over een ruimte beschikt waar een natuurliefhebber gelukkig van wordt én je die graag wil delen, ben je al de perfecte Campspace-kandidaat! Je kan anderen laten genieten van de natuur terwijl jouw inkomen verhoogt met elk bezoek.
 • Maak nieuwe vrienden
  Bestaande gastheren bevestigen dat de Campspace-gemeenschap van reizigers vriendelijk en nieuwsgierig is en een diep respect voor de natuur deelt. De Belgische hosts hebben al veel Europese kampeerders verwelkomd, waaronder Fransen en Nederlanders. Als gastheer kan je een overnachting inrichten naar wens. Je kan ervoor kiezen om je gasten te ondersteunen in het ontdekken van de ruimte en de regio, of je laat ze gewoon hun eigen ding doen. Aan jou de keuze!
 • Blijf in controle
  Als Campspace host bepaal je zelf hoeveel bezoekers je wil ontvangen. Via het platform kan je zelf bepalen wat je prijs is, de beschikbaarheden en ook wíe komt overnachten. 
 • Ontvang professionele foto's van je ruimte
  Campspace biedt de mogelijkheid beroep te doen op 'scouts'. Dat zijn ervaren fotografen met affiniteit voor de natuur en het buitenleven die tijdens hun verblijf foto's nemen van je Campspace waarmee je kan uitpakken op het platform. Na hun verblijf geven ze jou ook meteen een eerste evaluatie mee. Campings die door een scout bezocht zijn, worden 5 keer meer geboekt door bezoekers van het platform.

 

Meer dan 500 tuin- en landeigenaren zijn in de afgelopen 12 maanden Campspace-host geworden. Sluit je bij hen aan!


Interesse in een reportage/interview met bestaande Campspace-hosts? Van de introverte eigenaar van Chalet Rosée die meerdere vriendschappen heeft uitgebouwd via Campspace, over een vader die zijn zelfgebouwde boomhut ter beschikking stelt voor andere gezinnen tot een boswachter die zijn bezoekers tips geeft over ecologisch tuinieren: mail naar sabrina@boustyourbrand.be!


 

Over Campspace

Campspace is een boekingsplatform gespecialiseerd in unieke outdoor verblijven: met een tent, in een camper, of in een gezellige boomhut, yurt of hut. De belangstelling voor Campspace en duurzaam reizen is snel toegenomen nu steeds meer mensen de vrijheid van het buitenleven herontdekken. Campspace is toegewijd aan de natuur en échte menselijke verbindingen. Uiteindelijk willen ze doen wat ze kunnen om gezondheid, geluk en avontuur te brengen aan zowel hun gemeenschap als de planeet.

 
Campspace heeft fondsen geworven bij toonaangevende investeerders in de sector en kreeg aandacht in onder meer The New York Times, The Sunday Times, NRC en Der Spiegel. Het bedrijf groeit snel en werkt voornamelijk vanuit het hoofdkantoor in Nederland.